Indlæser Begivenheder

« Alle begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Fugletur til Vejlerne søn. 10/6 kl. 9-12

10. juni 2018 kl. 09:00 - 12:00

Mødested P-pladsen ved Bygholm Vejle Informationscenter.

Med udgangspunkt i fugleskjulet ved naturcentret kigger vi først på strandengens mange ynglefugle, der omfatter stor kobbersneppe, rødben, vibe, grågås og mange andre. De voksne grågæs fælder på dette tidspunkt deres svingfjer og styrefjer på en gang, så vi vil kun se yderst få flyvende grågæs, men på engen voksne gæs med masser af store gæslinger.

Senere kører vi videre til steder i Vejlerne, som aktuelt er interessante; f. eks. gangbroen i rørskoven ved Han Vejle for bl. a. at høre og se skægmejserne og andre rørskovsfugle.
På denne årstid er det også et ornitologisk “must” at besøge Kærup Holme Skjulet ved Kogleakssøen. Her er der både larmende hættemåger og en koloni af sortterner samt sandsynligvis også enkelte dværgmåger, ligesom der kan ses jagende rørhøge.

Sandsynligvis slutter vi af ved Arup-skjulet, hvorfra der er et fint udkig til skarv-kolonien på Melsig og muligvis også ynglende skestorke.

Medbring eventuelt kaffe eller tilsvarende forfriskning. Måske er der stemning for at fortsætte turen til lidt senere end kl. 12.

Turleder: Biolog Poul Hald (2012 2085)

Detaljer

Dato:
10. juni 2018
Tidspunkt:
09:00 - 12:00
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:
, , , , , , , ,

Arrangør

Poul Hald Mortensen
Telefon:
20122085

Sted

Bygholm Vejle Informationscenter
Bygholmvejlevej 640 Gøttrupholme, 9690 Danmark + Google Map