Spændende indspark til Atlas III

Møde Atlas IIITorsdag d. 13. nov. havde ca. 30 fuglefolk fundet vej til Skive, for at høre mere om den store landsdækkende fugletælling Atlas III.

Thomas Vikstrøm fra Fuglenes Hus i København fortalte levende om projektet, krydret med små anekdoter og personlige erfaringer fra de tidligere tællinger.

DOF-Nordvestjylland er en stor langstrakt afdeling, med mange fuglerige naturområder og relativ få fuglefolk.

Derfor har vi brug for alle mand til denne spændende opgave de næste 4 år.

Danmark er blevet delt ind i kvadrater på 5×5 km. Hovedopgaven i de 4 år er at registrere de ynglende fugle i kvadratet. Men hver art skal kun registreres én gang, dvs. at hvis man har konstateret at solsorten yngler i kvadratet, skal man ikke tænke mere på den. Så det er til at overskue, selvom det selvfølgelig kræver noget tid. Men det er også rigtig spændende, fordi man er en del af et landsdækkende projekt og teknologien gør, at man hurtigt kan få resultater at se og sammenligne med de 2 tidligere Atlas i 70’erne og 90’erne.

Desuden skal der laves 3 tællinger i hvert kvadrat på de 4 år. De såkaldte TimeTælleTure, som er en rute på 1 km der skal gås på 1 time. Lokalkoordinatorerne hjælper gerne med at komme i gang.

For at være med, kræver det at man er bruger af Dofbasen og kender de mest almindelige fugle. Det er altid en fordel at vælge det kvadrat hvor man bor. Der kender man jo de lokale fugle og folk.

Er du allerede bruger af Dofbasen, kan du gå ind under fanen Atlas, når du er logget ind og ønske et kvadrat.

Officielt starter projektet d. 1. marts 2014 og slutter 1. marts 2018.

Er du interesseret? Så tøv ikke med at kontakte en af vores lokale koordinatorer.

Ole Lilleør, Viborg. Tlf. 20789587

Lars Mogensen, Tjele. Tlf. 86652614/31951805

Søren M. Krag, Mors. Tlf. 97751656

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.