Hjælp søges til Fugleværnsfondens fugleovervågningskorps

Opstart af nyt frivilligt fugletællerkorps
En af Fugleværnsfondens vigtige opgaver er at overvåge fuglelivet på vores reservater, så vi kan se og måle, om vores naturpleje skal ændres eller forbedres til fordel for fuglene i reservaterne.

I 2015 har Fugleværnsfonden etableret et særligt fugletællerkorps af frivillige for at få styrket vores overvågning og sikret en mere ensartet dækning af reservaterne. Det er et lille korps, der er sammensat af dygtige fugletællere, primært fra Fugleværnsfondens frivillige arbejdsgrupper. Derudover deltager også andre frivillige fra Dansk Ornitologisk Forening, herunder nogle af de kvadratansvarlige fra Atlas III-projektet, som vi allerede har kontaktet. Men vi kan godt bruge flere, hvis overvågningen for alvor skal konsolideres, og de gode, kvalificerede folk findes måske iblandt jeres lokale DOF’ere.

Takket være en donation fra 15. juni Fonden har Fugleværnsfonden fået mulighed for at styrke indsatsen og rekruttere flere frivillige fugleovervågere samt tilbyde en introduktion til arbejdet. Derfor søger vi flere fuglefolk, som har evnerne og viljen til at hjælpe os med det vigtige overvågningsarbejde. Vi vil i den kommende sæson afholde tre aftener for nye overvågere rundt i landet, og vi vil også invitere Fugleværnsfondens overvågningskorps til at deltage i fejring af Fugleværnsfondens 50 års jubilæum den 17. juni og deltagelse i vort fællestræf den 18. juni i Sølsted Mose i Sønderjylland.

 

Kvalifikationer
For at kunne klare opgaven som fugleovervåger i Fugleværnsfondens overvågningskorps skal man kunne genkende de fleste almindelige fuglearter og kunne artsbestemme de fugle, man ikke har set eller hørt før med bestemmelseslitteratur eller andre værktøjer (online services, fuglestemmer på CD’er, onlineværktøjer mv.).  Det er ligeledes vigtigt at kunne bestemme fuglenes adfærd, og man må meget gerne være bekendt med DOFbasen samt have lyst til at arbejde med ”bearbejdede ynglepar” i den.

Så kender du eller andre i din lokalafdelingsbestyrelse de helt rigtige DOF’ere, som måske allerede går og registrerer fugle i forbindelse med Fugleværnsfondens reservater, og som måske ville have lyst til at levere værdifuld fugleregistrering, er du meget velkommen til at henvise dem til Fugleværnsfonden.
Vi vil meget gerne modtage tilbagemeldinger inden d. 6. januar – om muligt.

 

Min kontaktinformation er:

Søren Ring, biolog i Fugleværnsfonden Tlf.: 33 28 38 17 og E-mail: soren.ring@dof.dk

 

Dette indlæg er udgivet i Nyheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.