Referat af tur til Roshage og Hanstholm

Det var midt i oktober i det aller-nordvestligste Jylland, og klokken 8 var der jævn østenvind og gråt i gråt med grå skyer, grålig småregn og gråt hav med dæmpet gråt lys til. Alligevel var 17 deltagere troppet op til fugletur ved Roshage med turlederne, Jan og Martin, og vi blev belønnet med en sortgrå(!) ryle og et par stenvendere – og ellers meget få fugle.

Ret hurtigt fortrak selskabet til havnen, hvor der var mere læ; men ikke synderligt flere arter: mågerne blev selvfølgelig set grundigt igennem, og et par lomvier fouragerede i vesthavnen. Ved slambassinerne ved der endnu mere læ, som gav aktive småfugle som grønirisker, tornirisker, bogfinker og de lokale husrødstjerter. Flere måger blev set igennem uden at vi fandt andet end almindeligheder.

Ganske forkomne af det kølige og klamme vejr skyndte vi os til fyrhaven for at nyde varme drikke, et af højdepunkterne denne dag!

Kaffepause på en grå oktoberdag i Hanstholm Fyrhave
Kaffepause på en grå oktoberdag i Hanstholm Fyrhave

 

En god, lang gåtur rundt om fyret igennem krattene og kolonihaverne gav også varme, og masser af rødhalse, grønirisker og dompapper samt 5 drosselarter, gransanger, jernspurv og dobbeltbekkasin. Turen sluttede med enighed om, at næste år bliver vejret bedre.

Mvh. Martin

39 arter blev noteret: Allike, Blåmejse, Bogfinke, Dobbeltbekkasin, Dompap, Ederfugl, Engpiber, Fuglekonge, , Gransanger, Grønirisk, Gråkrage, Gærdesmutte, Husrødstjert, Husskade, Hættemåge, Jernspurv, Klippedue (Tamdue), Lomvie, Misteldrossel, Musvit, Ringdue, Rødhals, Rødstrubet Lom, Sangdrossel, Skarv, Skovskade, Skovspurv, Solsort, Sortand, Sortgrå Ryle, Stenvender, Stormmåge, Strandskade, Stær, Sule, Svartbag, Sølvmåge, Tornirisk, Vindrossel

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.