Referat fra morgenfugletur til Hald Sø, søndag den 11.12.16

Vi blev 19 deltagere, vejret var lunt for årstiden, og solen kiggede frem en gang imellem.

Ole indledte med at det var for lunt, så der bliver næsten ingen fugle at se, så var forventningen sat. Vi gik gennem parken til Hald Hovedgård og ser på bl.a. dompapper (den eneste slags finker på hele turen).

Fra en af terrasserne ned mod søen, var der en, der fik øje på natuglen i sin bolig. Ingen havde før set den der, men boligen så særdeles veletableret ud, så den har måske været der i flere år. Alle stod og kiggede på uglen, og den kiggede på os, missende og blinkende, det var helt tydeligt ved at være sengetid, og da den havde kigget færdig lagde den sig i bunden af sin bolig, og så så vi ikke mere til den.

Videre ud mod ruinen hørtes huldue og lidt senere kom den flyvende.

Sangsvanerne fløj til og fra og lod sine stemmer høre. Fra ruinen så vi på gråænder, troldænder, toppet lappedykkere og skarv, og så gik vi tilbage mod Troldeslugten. Vandstæren var ikke kommet endnu, men isfuglen satte sig og lod sig se i flere minutter. Under kaffepausen passerede en spurvehøg højt oppe. Vi gik tilbage til Hald Hovedgård, og så var den officielle del slut. Udvalgte dele af selskabet tog videre til Rindsholm for at kigge på en vandstær.

Vi så 28 arter – der var alligevel nogle:

Toppet lappedykker, skarv, fiskehejre, sangsvane, gråand, troldand, spurvehøg, sølvmåge, huldue, ringdue, natugle, isfugl, grønspætte, sjagger, solsort, musvit, blåmejse, sumpmejse, sortmejse, spætmejse, træløber, allike, råge, gråkrage, skovspurv, dompap, egern, hare.

Turleder: Ole Lilleør

Billeder: Bent Kjeldgaard

Referat: Marianne Suhr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.