Vandretur langs trækstien ved Gudenåen, 14.6.17, Gråmejsetur

Det var ikke mange der mødte op denne gang til en tur med Gråmejserne. Kun fire personer, der kørte til Kongensbro for at følge trækstien tilbage mod Ans. Vejret var behagelig, og langs åen var der pyntet pænt op med gule iris og andre vand- og sumpblomster. Mange Blåbåndet pragtvandnymfer fløj rundt – de er ikke nær så almindelig som alm. Vandpragtnymfe, og de indikerer god vandkvalitet.

Gudenåen.
Foto: Bodil Hesselberg

Og vand var der nok af. Der kom nemlig også en del vand fra oven på noget af den første del af turen, men det tog vi med som en ekstra oplevelse.

Carl Aage fik våde sokker. Foto: Bodil Hesselberg

Mens vi var på gyngende grund blev der set på soldug, én af Danmarks smukke og spændende kødædende planter. Det gik bedre da vi kom op i skoven- da holdt regnen op og der var tørvejr resten af vejen.

Bredbladet soldug.
Foto: Bodil Hesselberg

 

Fugle hørtes der ikke så frygtelig mange af – de har travlt med at finde foder til ungerne. Men med et par pauser undervejs gik det stille og roligt med at se på både det ene og det andet – det er noget af det spændende netop på denne sommertur.

Kaffepause. Foto: Bodil Hesselberg

 

 

 

 

 

 

 

 

Én af deltagerne på turen, Bodil Hesselberg skriver desuden:

Vi var på tur med Finn som guide langs Gudenåen i går, onsdag den 14. Juni.
Kun fire personer var med: Finn, Villy Lauritsen, min mand og jeg. En helt vidunderlig tur med mange fugle. Vi så også andre planter og dyr, bl.a. Soldug, stavgræs (padderokke), burre, blåbåndet pragtvandnymfe i mængder,  pletstokket indigostokket rørhat og m.m.

Fugle artslisten kom til at se sådan ud:

Gransanger-Løvsanger-Havesanger-Rørsanger-Gærdesanger-Tornsanger-Hvid vipstjert-Bogfinke-Blåmejse-Musvit-Sortmejse-Gærdesmutte-Rørspurv-Landsvale-Spætmejse-Fuglekonge-Skovpiber-Sangdrossel-Solsort-Isfugl-Rødhals-Dompap-Allike-Krage-Musvåge-Rørhøg-Skovskade-Huldue-Ringdue-Skarv-Fiskehejre-Fasan-Vandriks-Knopsvane-Toppet lappedykker-Troldand-Gråand-Hættemåge. Det blev til 38 forskellige fuglearter.

Tak for en hyggelig tur til de få deltagere.        Venlig hilsen Finn Andersen, referent

Finn fortæller om søens fugle. Foto: Bodil Hesselberg

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.