Referat fra tur til Geddal Enge, 24.9.

Vi var 12 deltagere, som nød det lune vejr, selv om det startede let diset og fugtigt. Vandrefalken havde sat sig i græsset og hjejlerne fløj af og til op i store flokke, så vi kunne høre suset fra vingerne. Ind imellem lod de os høre mange trillelyde på en gang, og det lyder helt eksotisk for mig. Vi var ved Geddal Enge det meste af tiden, stod oppe på bakken og nød synet af rigtig mange ænder, færre viber end jeg forventede, men vandrefalken havde gjort sit til at jage dem væk. Neden for bakken gemte en flok dobbeltbekkasiner sig, men røbede sig med lidt snurrende lyde. I den nordøstlige del af engene var der skiftevis en masse fugle og næsten ingen, for de store flokke af hjejler rev andre fugle med sig når de lettede. Svanerne måtte vi til Sdr. Lem Vig for at se, lige som den toppede lappedykker og heldigvis fik vi lige et kort kig på skægmejsen.

Artsliste for 42 arter:

Knopsvane, grågås, gråand, spidsand, skeand, krikand, troldand, pibeand, hvinand, lille lappedykker, toppet lappedykker, skarv, sølvhejre, rørhøg, vandrefalk, vandrikse, grønbenet rørhøne, hjejle, vibe, almindelig ryle, dværgryle, stor kobbersneppe, lille kobbersneppe, storspove, dobbeltbekkasin, hættemåge, stormmåge, sølvmåge, svartbag, ringdue, landsvale, hvid vipstjert, fuglekonge, gærdesmutte, topmejse, halemejse, skægmejse, skovskade, gråkrage, stær, gulspurv.

Referat: Marianne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.