Referat fra tur til Veststadil Fjord, den 5. 11. 17

Det startede med en havørn. Ja, det kunne være svært at komme efter, men der var ingen grund til at sætte sig i bilen og køre de godt 1½ time tilbage lige straks. Alle de fine bånd og skyer af fugle faldt til ro, da ørnen satte sig på en eng. Så kiggede vi lidt på pibesvane og sangsvane, og derefter gik vi ud til kysten. Der var ikke overvældende meget at se på, lidt sortænder lidt langt ude og sølvmåger i forskellig aldre tæt på, men lige som vi ville gå, kom en større flok edderfugle lige over brændingen – de fleste hanner.

Vi kørte over til Jens Bjerg-Thomsens Jagthytte på Skelmosevej og kiggede på ænder, gæs og svaner… og kaffe, nogle af os havde været oppe i nogle timer. Det er dog smadder svært at følge en blå kærhøg i kikkert med en mad i den ene hånd og en kop kaffe i den anden.

En tur langs granbæltet Syd for hytten gav ikke meget, men på tilbageturen på den anden side langs en kanal med pilebuske….  var der en isfugl. Den smuttede fra os og lige pludselig var den bagved. Kanalen er meget plumret, så den må nok snart finde et andet sted, hvis den vil se fisk.

Tilbage ved hytten skulle vi lige have det traditionelle portræt af de 7 deltagere, men der meldte batterierne i referentens kamera pas. Det blev Erlend, der reddede billedet, så nu er referatet komplet.

Vores guide, Jens Ballegaard fra DOF Vestjylland, havde set en vandrefalk, men da ingen af os andre nåede det, er den ikke med på vores artsliste – vi kiggede ellers rigtig mange gange.

Artsliste – 42 arter fugl + en hare:

Knopsvane, sangsvane, pibesvane, kortnæbbet gås, grågås, bramgås, gråand, pibeand, krikand, taffeland, troldand, edderfugl, sortand, hvinand, fiskehejre, havørn, rørhøg, blå kærhøg, musvåge, fjeldvåge, tårnfalk, hjejle, vibe, almindelig ryle, dobbeltbekkasin, brushane, sølvmåge, svartbag, isfugl, sanglærke, engpiber, rødhals, vindrossel, solsort, gærdesmutte, husskade, gråkrage, stær, bogfinke, rørspurv, gulspurv, bomlærke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.