Referat fra Vandstær og isfugletur 15.2.18, Gråmejsetur

12 fugleinteresserede folk mødtes ved P-pladsen ved Niels Bugges Kro, og de først ankomne fik en god start på turen, da vi hørte en grønspætte kalde. Mens vi ventede på de sidste deltagere hørte og beundrede vi sumpmejsen og nød synet af nogle fiskehejrer, der fløj forbi.

Vandstæren viste sig straks, da vi gik op til den opdæmmede sø i Troldeslugten. Foto: AO
Og Keld er klar med røret 🙂 Foto: AO
Vi gav os god tid ved Troldeslugten, for vandstæren underholdt længe og der var mange andre småfugle. Foto: AO

 

Blæsten var strid, men vi havde tørvejr, og til stor glæde mødte vi vandstæren straks vi påbegyndte turen gennem Troldeslugten. En enkelt af os så isfuglen der, men vi andre var ikke så heldige. Til gengæld var der masser af småfugle i området. Især vandstæren og spætmejsen gjorde sig bemærket, men der var også spætmejser, musvitter, blåmejser, finker mm…..

Troldeslugten – et smukt område. Foto: AO
Og troldeskov – det er der vist ingen tvivl om det er 😉 Foto: AO

Vi spejdede efter stor flagspætte, men den var der kun en enkelt af os som så flyve forbi.

 

Vandstær ved Niels Bugges Kro. Foto: Keld Christensen.

Vi gik over på den modsatte side af vejen, langs bækken til søen, og her var vi heldige at se isfuglen komme forbi. En vandstær lettede netop da vi kom derover. Den tog flugten over vejen mod Troldeslugten og var meget heldig med at undgå påkørsel af en bil. Pyh, det var tæt på. !
På søen sås stor skallesluger, troldænder, gråænder, pibeænder og fiskehejrer.

Blæsten var hård og chill-faktoren høj, så vi valgte at holde kaffepause i museumsladen ved Hald.

Kaffepause i Laden ved Naturskolen – der er en flot udstilling i laden, så den er virkellig værd at besøge. Foto: AO

Dejligt at komme indenfor lidt, men snart måtte vi videre. Det var planlagt, at vi skulle en tur til Skytteholmen, så vi startede bilerne endnu en gang. På turen derned dukkede tre store fugle op på himlen. De to havde meget store, brede vinger og de viste sig til vores store glæde at være to voksne havørne. – den tredje var en ravn, som valgte at flyve i modsat retning af ørnene, men vi nød synet af de smukke fugle et stykke tid, mens de cirklede rundt og til sidst fløj væk fra os.

 

Videre mod Skytteholmen hvor vi havde en dejlig gå-tur langs med søen og bækken til Non Mølle Kro. Igen spejdede vi efter isfugl, men denne gang uden held. Til gengæld så vi gråænder, træløbere, spætmejser, halemejser, gærdesmutte, rødkælk, fuglekonger, grønsisken, solsorte, blåmejser og musvitter.

På denne træløber ses tydelig den er helt hvid på brystet, og at den er langtået. Så altså ikke korttået træløber, desværre. Foto: AO
Det er en smuk tur fra Skytteholmen til Non Mølle Kro, og der er altid mange småfugle. Foto: AO

 

 

 

 

 

 

 

Der var nok at glædes over, og det meste af turen her foregik i læ for blæsten. Bestemt et anbefalelsesværdigt sted.

Sidste del af turen gik til Rindsholm. Desværre var vi nogle, som blev nødt til at vende snuden hjemad.
Derfor  var der kun seks, der forsatte til Rindsholm. Her fik vi set fiskehejre samt tre Vandstære – to neden for krohaven og den sidste under A26. Vi ville så gerne Inge fik set en isfugl, men det holdt hårdt inden den var der. Men heldigvis blev den set i glimt af Inge m. fl. , da den endelig fløj under broen, hvor vi stod.

Fidkehejre ved Rindsholm. Foto: Inge Kirk

Så var dagen var reddet, og en god dag med ro og orden, og hvor der blev set lidt forskelligt kunne afsluttes med en stor tak til alle deltagere.

Artsliste: Solsort-Spætmejse-Musvit-Blåmejse-Sumpmejse-Bogfinke-Halemejse-Rødhals-Fuglekonge-Gærdesmutte-Træløber-Grønsisken-Krage-Ravn-Fiskehejre-Skarv-Musvåge-Havørn-Sølvmåge-Stor Skallesluger-Troldand-Gråand-Knopsvane-Vandstør-Isfugl.

Referat: Anni Stub, Finn Andersen og AO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.