Referat fra Ørnenes dag den 25. februar 2018

Tange sø.

Ørnenes dag ved Tange sø blev det dårligste besøgte, der har været her. Der kom ca. 35 deltagere. Om det var fordi det var lidt koldt, ved jeg ikke. Når solen var på, var der ellers ganske behageligt at stå her. Havørnen blev set meget kort vende over næsset, men den blev set af flere nede ved Ans. Men lidt godt fik vi dog set. En Vandrefalk jagtede rundt efter en Gråkrage. Eller var det omvendt?

Finn Andersen

 

Ove sø.

Ørnenes dag ved Ove sø, blev trods den bidende kulde et vellykket arrangement. Vi, Hans Dahlgaard, Bent Lyngklip, Jan Kristensen, min mand og undertegnede, stillet fra morgenstunden foreningens telt op. Det blev en stor susses, da mange af de ca. 70 fremmødte, søgte indenfor og fik en kop kaffe til at varme sig på. Vi svarede efter bedste evne på de mange spørgsmål, som blev stillet og folk forsynede sig flittigt af de mange brochurer, som lå fremme. Alle børn blev også udstyret med “Ørnenes dag” badges. De smukke badges gjorde lykke både hos store og små.

Ørnene udeblev da heller ikke. Tre Havørne holdt til i søens sydende. Det var nok desværre ikke alle der fik dem at se, men størstedelen fik oplevelsen med hjem.

Over middag blæste det op, og vi var glade for at vi nåede at få pakket det hele ned uden de store problemer.

Alt i alt en fin dag, som vi glæder os til at gentage i 2019.

Det eneste minus vi kunne finde var, at tårnet ved Ove sø står, så der er modlys til langt hen på eftermiddagen. Derfor talte vi om, at det måske kunne være en ide til næste år, at flytte om på Østsiden af søen. Måske ved shelterpladsen i Sønderhå plantage.

Men indtil da vil vi bare glæde os over, at Ørnenes dag faldt på en de få dage i februar, hvor solen også tittede frem, og mange havde fået lyst til at køre en tur i vores smukke natur for at kigge efter ørne.

Elly Hansen

Dette indlæg er udgivet i Nyheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.