Referat af Vandstær- og Isfugletur ved Hald sø onsdag den 20/2

Vi blev 12 m/k, der mødtes ved Niels Bugges kro for at se, hvad der gemte sig oppe i Troldeslugten. Det blev til en enkelt Vandstær og et hurtigt glimt af Bjergvipstjerten. Tre Egern sprang rundt efter hinanden højt til vejrs i de gamle træer. Vandstæren blev rigtig beundret, og for dem der aldrig har set dem rende rundt under vandet var det særligt spændende. Vi gik herefter et smut over på den anden side af vejen for et kig ud over søen. Her sås et hurtig glimt af Isfuglen og Fuglekonger var der også. Inden vi kørte herfra, skulle der lige kigges op bag kroen igen – og det var godt, for så fik alle set Isfuglen, der sad rigtig flot, og Bjergvipstjerten der kom og satte sig så begge arter kunne ses på en gang. Og med Vandstæren badende i forgrunden blev det en rigtig flot og god afslutning her.

Næste stop blev Skytteholmen, hvor vi startede med kaffepause, inden vi fulgte kanalen til Non Mølle. Her var ingen af de arter, som vi lige havde set – så vi nøjedes med en Træløber og andre småfugle, og så blev der set nøje på det nye udløb, der er lavet fra Hald sø. Der er lavet mange slyng på åen, så det bliver et godt gydested. Da det var godt vejr, og da ingen havde travlt, måtte vi må hellere køre til Rindsholm, hvor turen blev sluttet af med to Vandstære og nogle Halemejser.

Vandstær: Keld Christensen (arkivbillede)

Så en god tur, måske især for dem, der var i området for første gang.

Venlig hilsen Finn Andersen

Artsliste på 29 fuglearter: Vandstær-Isfugl-Bjergvipstjert-Gærdesmutte-Fuglekonge-Træløber-Spætmejse-Stor flagspætte-Musvit-Blåmejse-Sumpmejse-Halemejse-Bogfinke-Dompap-Solsort-Gråkrage-Ravn-Blishøne-Hættemåge-Sølvmåge-Gråand-Hvinand-Troldand-Stor skallesluger-Toppet lappedykker-Skarv-Fiskehejre-Ringdue-Musvåge – samt tre egern

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.