Referat fra Kølsen-Skals Engsø man.15/4 kl 9-13, Gråmejsetur

Vi blev 29 m/k der mødte op på grødeopsamlingspladsen på Løgstørvej ved Skals Å og gik med til udløbet i Hjarbæk fjord i flot solskinsvejr. Det fine fremmøde med mange ”nye” ansigter skyldes sikkert også en god omtale i Viborg Nyt under titlen ”Fod på Viborgegnen 2019”. Og hvad kan vi så lære af det: Det er vigtigt vi fremover får reklameret der og på andre digitale medier i vores lokalområder.

Rørspurvehannerne var flinke til at vise sig frem og sang lystigt for os.

På turen blev der set en del småfugle, men den som alle helst ville se, Blåhalsen, blev kun hørt, da den nok ikke havde lyst til at sidde fremme og synge i den kraftige vind, der efterhånden opstod.  Det var nemmere med Rørspurvene – dem fik vi set og hørt mange af. Anni hjalp godt til med at guide, da det ikke er nemt alene at råbe så mange op på den smalle sti. Der var ikke meget vand på engen, så vadefugle og ænder kunne kun ses på afstand. Men svaleklirer, dobbeltbekkasiner og krikand fik vi set flot. Også gæslingerne der var ude på tur med forældrene viste sig fint. Efter at madpakken og kaffen var fortæret ved jernbanebroen begyndte de fleste at liste afsted mod bilerne.

Rødben fik vi
Rødben er altid på tæerne – flyver rundt og skælder ud dersom vi nærmer os for meget


Artslisten kom til at se sådan ud

Rørspurv-Sivsanger-Engpiber-Gråsisken-Solsort-Blåhals-Skægmejse-Gransanger-Hvid vipstjert-Digesvale-Vandrikse-Rørdrum-Blishøne-Ravn-Gråand-Gravand-Krikand-Grågås-Knopsvane-Skarv -Fiskehejre-Fasan-Krage-Husskade-Hættemåge-Sølvmåge-Musvåge -Tårnfalk-Rørhøg-Vibe-Rødben-Svaleklirer-Præstekrave-Dobbeltbekkasin-Ringdue-Råge 36 forskellige arter +5 Rådyr, en Ræv og en Hare 

Referent: Finn Andersen
Fotos: Anni OB                                      

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.