Referat, Nattergaletur i Skive Ådal 29.5.19, Gråmejsetur

Vejret artede sig fra sin allerbedste side, da DOF Nordvestjylland og DN, Skive-Salling indbød til Nattergaletur i Skive Ådal onsdag aften.

43 forventningsfulde deltagere mødte op og hørte undervejs på turen om en stor fed skovdue, en politiker der taler højt, den lille trommeslager, en rusten trillebør der piber, et løvblad der falder mod jorden fra træets top samt mange, mange flere sjove huskeregler, som gør det lettere at lære fuglenes sang.

Der er meget smukt i den bynære Skive Ådal sådan en kølig, men solrig aften.


Turen blev længere end sædvanlig – helt ud til Herningvej, da guiderne Verner Vangsgaard Hansen og Anni Oppelstrup Blohm ville vise stedet, hvorfra den sjældne plettede rørvagtel kunne høres. Vagtelen er en natsynger og starter ikke før ca kl 23, så det kunne ikke nås på turen. Men deltagerne blev opfordret til selv at tage en tur derud en anden gang, da det er meget stemningsfuldt at stå i halvmørket og lytte til netop rørvagtelen.

De fleste af nattergalene hørtes fint fra Jernbanebroen!

Og nattergalene – ja, de var der bestemt også. Selv om de er ankommet sent til Danmark i år, så hørtes ikke mindre end 5 stk på turen.  Især den ene sad meget tæt på stien og hørtes tydeligt og længe. Så med den succes er der stor chance for nattergaleturen gentages næste år, hvor turen i øvrigt kan fejre 10års jubilæum i DOF`s og DN`s regi.

Referat og fotos: Anni OB

Fuglearter:

Mursejler, landsvale, bysvale, digesvale, ringdue, munk, gransanger, løvsanger, tornsanger, sivsanger, rørsanger, bogfinke, gærdesmutte, jernspurv, grønirisk, grå fluesnapper, blåmejse, musvit, rødhals, hvid vipstjert, stor flagspætte, rørspurv, rørdrum, rørhøg, mudderklire, gråstrubet lappedykker, blishøne, fasan, hættemåge, sølvmåge, allike, gråkrage samt 5 nattergale. ;

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.