Referat Gråmejsetur til Sminge Sø 4.7.19

Vi blev 6 m/k Gråmejser, der mødtes på p-pladsen ved Sminge Sø. Ikke så mange, men en hyggelig lille flok – måske den lovede regn holdt nogen hjemme. Heldigvis blev det kun til lidt drypperi.

Det blev en rigtig hyggelig tur med mange fugle. Rørhøgene i området fik vi set rigtig godt, og en enkelt Rød Glente skulle også lige vise sig.

Og så var der vist én her, der var rigtig knotten på selskabet.
Men alle kom forbi

Da vi gik i retning af Resenbro fik vi en  dejlig overraskelse -trækstien er nu åben hele vejen igennem, så man ikke skal op på asfalten at gå og igen ned til trækstien længere fremme ved Porskær. Vi hørte flere forskellige sangere på turen, og lige til tiden var der heldigvis et borde/bænke sæt, der passede at holde pause ved – inden vi gik retur til bilerne.

En bette én til kaffen luner på en gråvejrsdag.


Artslisten kom til at se således ud:

Landsvale-Bysvale-Digesvale-Mursejler-Gærdesmutte-Gransanger-Løvsanger-Rørsanger-Rørspurv-Skovspurv-Grønirisk-Musvit-Blåmejse-Skægmejse-Tornsanger-Havesanger-Hvid Vipstjert-Stor Flagspætte-Fiskehejre-Rørhøg-Rød Glente-Musvåge-Krage-Fasan-Ringdue-Kanadagås-Grågås-Knopsvane-Toppet lappedykker-Gråand-Rørhøne-Vandrikse-Bogfinke-Solsort-Sangdrossel-Stillits-Dompap-Gøg-Hættemåge-Sølvmåge-Svartbag-Dobbeltbekkasin. Det blev så til 42 forskellige arter

Referent: Finn Andersen

Fotos: Bodil M. Hesselberg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.