Fiskeørne ved Kølsen Enge – referat

I meget fint vejr mødte vi 30 m/k op for enden af Brunbankevej, hvor vi med Martin som turleder gik ud mod broen over Skals å for at spejde efter Fiskeørne. Vi var end ikke alle nået derud inden den første fiskeørn kom flyvende langs med jernbanestien med fisk i fangerne – en rigtig god start på turen!

Fiskeørn på udkig fotograferet af Niels Stub

I de følgende timer så vi Fiskeørne mange gange; de fleste noget langt ude over fjorden, mens enkelte kom helt tæt forbi. En Fiskeørn brugte fem forsøg inden den fik heldet med sig, andre var dygtige (eller heldige) og fangede en fisk i første eller andet forsøg.

Fiskeørnens nedslag fotograferet af Niels Stub
Fiskeørn med fangst fotograferet af Niels Stub

Nogle var helt sikkert gengangere; alligevel blev det til 9 sikre Fiskeørne, der alle havde fanget en tidlig frokost i fjorden, og det blot på godt et par timer – det var absolut godkendt! Når Fiskeørnene holdt en kort pause, underholdt skægmejser, vandrikser, ænder, lappedykkere og rigtig mange svaler.

Der blev også tid til en tur ad stien langs åen for at se, hvad der lå på engsøen; men modlyset gav os svære betingelser. Fine flokke af Viber og Dobbeltbekkasiner fløj rundt, og en enkelt gang to to svaleklirer. En lille håndfuld deltagere blev imens på broen og blev belønnet med Rød Glente og Blå Kærhøg. En vejr- og fuglemæssig flot formiddag, og en Fiskeørnetur kan man bestemt sige det blev.

Artslisten kom til at se sådan ud. 40 arter viste sig denne dag!
Fiskeørn-Tårnfalk-Musvåge-Rørhøg-Rød Glente-Blå Kærhøg-Grågæs-Gråand-Hvinand-Taffeland-Toppet lappedykker-Lille lappedykker-Blishøne-Vandrikse-Vibe-Dobbeltbekkasin-Hjejle-Svaleklire-Hættemåge-Sølvmåge-Svartbag-Fiskehejre-Skarv-Knopsvane-Krage-Allike-Husskade-Landsvale-Bysvale-Digesvale-Hvid vipstjert-Rørspurv-Rørsanger-Skægmejse-Isfugl-Stær-Ringdue-Skovspurv-Gråkrage-Blåmejse.

Med venlig hilsen Finn Andersen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.