Referat Hundsø og Biskæret på Mors 11.9.19, Gråmejsetur

Vi mødtes 10 deltagere ved Hundsø.
Tilfældigvis kom Poul Rosen forbi og fortalte om Hundsøs historie, og den er tankevækkende. Over 100 år fik man den drænet, tørret og bragt i en tilstand, hvor det var muligt at dyrke korn. Nu har man genskabt Hundsø for at fange overskydende nitrat.

Dejlig overraskelse at Poul Rosen kom forbi og fortalte om Hundsø, og om hans projekt med helårsafgræsning af området omkring Hundsø.

Solen skinnede mildt over landskabet og i den nordlige ende af Hundsø trænede svanemor 7 unger i start og landing. I vandet, lige Syd for Kongevejen, talte jeg 37 lille lappedykker, så der har sikkert været flere, da sådan nogle har det med at poppe op og forsvinde i en fart.

Der var også toppet lappedykker og mange måger i søen – her hættemåge i vintertøj.

Vi fortsatte til Biskær, som var mere lavvandet og havde flere vadere. Mange fugle fløj op, da vi kom, men måske skyldtes uroen den rørhøg, som vi senere fik øje på. Det begyndte at småregne, stik imod alle meteorologiske løfter, men vi nåede at få noteret en snes flere arter.

Nogle af bilerne var blevet efterladt på havnen ved Ejerslev, så vi vendte tilbage og fik vores medbragte, endda i indendørs faciliteter.

Ejerslev havn stod som nyrenoveret, og det er et rigtig hyggeligt område, som flere af os vil besøge en anden gang.

Efter kaffen gik turen rundt i molérbruddet ved Ejerslev. Væggene i molerbruddet, var fint stribet af askelag og molerlag. Her huserede to tårnfalke, og det kunne ses at var muligt at fange mus.

Starten på en frisk gåtur ved molergravene
Hans Dahlgaard viste vej og fortalte engageret – som altid.
Selv i gråvejr er der en smuk udsigt ud over fjorden
Vi kunne slet ikke lade være med at lede efter fossiler, og vi fandt da også en masse fiskelort i moleret 🙂
Vandreturen endte i lidt regn = is tid 😀

Efter turen blev der tid til at spise is, da cafeteriet havde åbnet.
Vi sluttede turen ved begyndelsen af det spor, der leder ud over Buksør Odde, og det i blæst og øsende regn.

Referent: Marianne Suhr
Fotos: AOB

Artsliste (28 arter):

Knopsvane, grågås, gråand, knarand, pibeand, krikand, lille lappedykker, gråstrubet lappedykker, toppet lappedykker, skarv, fiskehejre, rørhøg, musvåge, tårnfalk, strandskade, hjejle, vibe, almindelig ryle, hættemåge, sølvmåge, ringdue, landsvale, bysvale, hvid vipstjert, musvit, gråkrage, stær, bomlærke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.