Referat Roshage – Hanstholm den 22. september 2019

Turen startede, som en noget tåget affære. En tæt tåge lå denne morgen over en stor del af landet, og mon ikke det også var medvirkende til at der kun mødte to deltagere op kl. 7.30 i Roshage. Jeg måtte i alt fald sande, at DMI’s varsel om tæt tåge ikke var overdrevet.

Havtrækket var, som forventet med svag vind fra syd øst, meget begrænset. Lidt Suler, Rødstrubede lommer og Sortænder trak. Vi kunne glæde os over at sulerne var nemme at se, mod den mørke bræmme af havgus der lå et stykke ude. På molen fouragerede en hel del Hvide vipstjerte, enkelte Skærpibere og lidt flere Stenvendere.

Kl. 8.30 fik jeg en telefonopringning fra Jens Jørgen Andersen. Han var sammen med John Kyed i gang med ringmærkning ved fyret. De havde en Hvidbrynet Løvsanger i nettet, som de ville vise frem, inden den igen skulle slippes fri.  Vi pakkede hurtigt sammen og kørte det lille stykke op til fyret. Her fik vi en fin forklaring på forskellen mellem alm. løvsanger og Hvidbrynet løvsanger, og der blev mulighed for at få nogle billeder af den lille sjældne fugl. Der var fanget flere andre mere alm. fugle. Bl.a. Munk, Jernspurv, Rødhals, Fuglekonge og en Husrødstjert. Stor tak til Jens Jørgen og John for fremvisning og fin forklaring til hver enkelt fugl.

Hvidbrynet løvsanger
Husrødstjert

Tågen var nu væk og solen skinnede fra en skyfri himmel. Vi gik tilbage til fyret og drak vores kaffe mens vi nød solen og en hyggelig snak. En tur i kolonihaverne gav lidt småfugle og en god snak med en sød dame der var i gang med at tage gulerødder op. Fuglemæssigt var et par større flokke af indtrækkende Skovskader og en rastende Grå fluesnapper var nok det mest spændende.

Vi sluttede turen på havnen, hvor der var meget stille. Men trods en tåget start og kun få deltagere havde vi en rigtig fin tur i et fantastisk efterårsvejr.

Tak til Gerner Majlandt for godt samarbejde.

Foto og referent: Elly Hansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.