Referat fra fugleturen i Thisted.

Referat fra tur i Thisted By mandag den 12. oktober 2020

Mandag, i skolernes efterårsferie, den 12. oktober mødte 4 børn og 4 voksne op på Havnen ved Netto. Vi gik en tur til Lystbådehavnen, hvor vi mødte flere forskellige måger og fik en snak om hver arter. Vi var heldige, at se Allike, Gråkrage og Råge side om side, det var meget pædagogisk korrekt, så forskellighederne blev meget tydelige. Småfugle var der ikke mange af på havnen, men det blev bedre på vej om til byparken Christiansgave.

Her startede vi med, at nyde den medbragte kaffe og kakao, mens vi lyttede til de mange fuglestemmer omkring os, og især Rødhalsen og Spætmejsen var en stor fornøjelse. Herefter gik vi en tur rundt i yderkanten af parken, og sluttede turen ved middagstid nede ved kolonihaverne. Ud af dagens 26 arter var højdepunkterne nok Vindrossel, Stor Flagspætte og Skovskade.

Artsliste: Hættemåge, Sølvmåge, Stormmåge, Skarv, Råge, Gråkrage, Allike, Solsort, Grønirisk, Gulspurv, Gærdesmutte, Musvit, Blåmejse, Spætmejse, Gråspurv, Skovspurv, Rødhals, Bogfinke, Ringdue, Tyrkerdue, Hvid Vipstjert, Stor Flagspætte, Skovskade, Stær, Sjagger, Vindrossel

Lisbeth Jeppesen

Dette indlæg er udgivet i Nyheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.