Bestyrelsen


 

Formand

Mail til formanden sendes her:

formand@dof-nordvestjylland.dk IMG_5662Jan S. Kristensen

 Pressekontakt

Gyvelvænget 161
7730 Hanstholm
Tlf. 53611429
Mail: Jan.skjoldborg.kristensen(a)gmail.com

 

 

 Martin H H

Martin Høj Hansen

Næstformand

Sølystvej 10
8830 Tjele
Tlf. 87514152 / 61333655
Mail: Martin.hoj.hansen(a)gmail.com

 

Hvornår begyndte du at se på fugle? Den spirende interesse blev vakt i midt-halvfemserne – efter at have mødt biologen Mette, min nuværende kone. Vi ser ofte på fugle sammen og i takt med at både hendes og især min viden om fuglene stiger, så stiger interessen også. Eller er det omvendt?

Hvor ser du mest på fugle i lokalafdelingen? Fugle skal ses lokalt, siges det. Og det gør jeg i området omkring Ørum, hvor jeg bor. Og Nørreådalen lige syd for, her er enge, overdrev, krat, småsøer og flere skove. Det bliver også til længere ture ind i mellem til Hald Sø, Agger Tange, Vejlerne eller Roshage og Hanstholm.

Din bedste fugleoplevelse i lokalafdelingen? Fugle glæder mig generelt meget, det kan være kernebideren på foderbrættet, silkehalerne i bærrene på træerne eller den overflyvende, kaldende ravn. Sjældenheder er også altid spændende, jeg har set nøddekrige hjemme i Ørum efter en lang eftersøgning, og en tillidsfuld høgeugle i Ndr. Feldborg Plantage.

Din yndlingsfugl? En yndlingsfugl har jeg simpelthen ikke. Nogle almindeligt forekommende, hæst syngende, kedeligt udseende brune småfugle er vel nok knapt så interessante, og heller ikke opdrættede fugle; men ellers finder jeg fuglene og deres adfærd fascinerende uanset art.

Dine primære interesseområder i bestyrelsesarbejdet? Efter nogle år i bestyrelsen lærer man arbejdet i bestyrelsen at kende. Udbredelse af kendskabet til fugle interesserer mig, og jeg er med i arrangementsudvalget, der tilrettelægger og organiserer fugleture og mange andre arrangementer for både nybegyndere og erfarne fuglekiggere. Også naturbevarelse og – genopretning er begyndt at interessere mig. Desuden deltager jeg som mange andre DOF-medlemmer i foreningens arbejde med fugletællinger, både i det daglige som indberetter i DOF-basen, som punkttæller to gange om året og som kvadratansvarlig i Atlas III (Dansk Ornitologisk Forenings fugleatlas 2014-17). 

Elly, bestyrelse, lokalafdeling

Elly Hansen

Kasserer og webmaster

Kystvejen 75, Svankjær
7755 Bedsted
Tlf. 29467553
mail: iegranlyst@mail.dk
hjemmeside: www.eihansen.dk

 

Hvornår begyndte du at se på fugle? Jeg har set på fugle lige siden jeg var ganske lille. Især min mor var meget fugleinteresseret. Hun tog mig med i skoven og lærte mig om de fugle hun kendte og så har jeg selv bygget videre både på interessen og den viden jeg fik fra hende.

Hvor ser du mest på fugle i lokalafdelingen? De bedste lokaliteter er Vejlerne og Agger Tange. Jeg bor ikke så langt fra Agger Tange, så det er mest der jeg kører hen. Men jeg ser altid på fugle når jeg færdes ude. Der er altid noget at se, og jeg går, når tiden tillader, ofte ture i Hvidbjerg Vesten Å plantage.

Din bedste fugleoplevelse i lokalafdelingen? Det er et svært spørgsmål. Jeg har boet i Thy i fjorden år, og oplevelserne har været mange. Det var en stor oplevelse da jeg første gang så Stor Hornugle. Men oplevelsen var også stor da der blev ringmærket Rødtoppet fuglekonge i vores have.

Din yndlingsfugl? Landsvalen er i mine øjne helt vidunderlig. Den vender tilbage til os år efter år og dens kvidrende sang er slet ikke til at få nok af.

Dine primære interesseområder i bestyrelsesarbejdet? Al bestyrelsesarbejde er vigtig. Jeg deltager helst ikke i politiske diskusioner, men der er også meget praktisk arbejde i en bestyrelse. Jeg var, mens jeg boede på Sjælland, redaktør af vores lokalblad i Storstrøms Amt, lige som jeg er medredaktør af Biologisk forening Nordvestjyllands lokalblad. Det jeg vil komme til at bidrage mest med til DOF Nordvestjyllands bestyrelsesarbejde er vedligeholdelse af hjemmesiden og mit kassererjob.

 inge

Inge Kirk

Sekretær

Brunhøjvej 12
Bjergby
7950 Erslev
Tlf. 61751336
Mail: inge.kirk@dlgtele.dk

Hvornår begyndte du at se på fugle?  Det gjorde jeg for ca. 25-30 år siden.

Hvor ser du mest på fugle i lokalafdelingen? Det afhænger af årstiden. Om foråret går turen rundt i Vejlerne. Midt på sommeren er det Isbjerget v. Nors Sø. Om efteråret er det ofte Agger Tange og om vinteren er det en tur i skoven. Men har også været på spændende  ture til Isbjerget og Agger om vinteren.

Din bedste fugleoplevelse i lokalafdelingen? Min allerbedste fugle/dyreoplevelse var helt klart en februardag for 2 år siden, hvor vi kørte ud ad Madstedvej til Ove Sø i Thy-hvor vi havde hørt om oddere. På den delvist isbelagte sø var der ved en våge i isen 1 voksen odder med 2 unger.Den voksne odder fangede fisk til ungerne-skarpt overvåget af en stor Havørn, der sad på isen nogle meter fra odderne  Den prøvede at ta’ fiskene fra odderne, men det lykkedes ikke særlig godt. Hver gang odderne kom for tæt på, hoppede ørnen flere meter væk. Dette fantastiske natursceneri varede ved længe og var en kæmpe oplevelse-især da det varførste gange vi så oddere -og så sammen med en Havørn.

Din yndlingsfugl?  Jeg har nok 3 yndlingsfugle: i haven er det Rødhalsen og ude i felten er det Bramgåsen og Klyden.

Dine primære interesseområder i bestyrelsesarbejdet?Jeg er ny i bestyrelsen og er blevet valgt til at bestride sekretærjobbet.Jeg glæder mig til arbejdet i DOF.

 Gerner Majlandt

Sønder Alle 12 , Ramsing
7860 Spøttrup
Tlf. 29262966
Mail: gerner(a)majlandt.dkJane Abrahamowitz

Ålbækvej 35, Lihme
7860 Spøttrup
Tlf. 23220106
Mail: janeabrahamowitz@mail.dk

Hvornår begyndte du at se på fugle:  Jeg har altid været glad for dyr. Mit første kæledyr var en tam høne!!! Interessen for fugle slog igennem,da jeg stod15 meter fra en gåsegrib,der var halvt så stor som mig selv….. og den var bedøvende ligeglad med om jeg stod der eller ej.

Hvor ser du mest på fugle i dit lokalområde:  Jeg bor med Limfjorden i “forhaven”,så jeg bruger min strand og området omkring Kås Sø som hovedområde og udgangspunkt.

Den bedste oplevelse i lokalområdet:  Første hang jeg så havørne ude på engen foran huset var speciel. Så var ser også første gang jeg så sølvhejre og skestorke på engen,eller måske rørhøgen med to unger med bytte. Der er vist mange højdepunkter

Min ynglingsfugl: Vist nok den jeg kigger på, altså dem allesammen….

Interesseområder i bestyrelsesarbejdet : Jeg er stadig så ny i bestyrelsen og i fuglekiggere i almindelighed,at jeg kaster mig ud i det jeg bliver bedt om.

 

 Bent Lyngklip Kjeldgaard

Suppleant

Følfodvej 13, Hillerslev
7700 Thisted
Tlf: 97982059 mobil: 51802059
Mail: blkmontering@gmail.com

Hvornår begyndte du at se på fugle? Jeg begyndte som dreng at se på fugle, men mistede interessen igen i teen-age årene og begyndte først igen for nogle få år siden at interessere mig for fuglene og især for at fotografere dem. Jeg er ved at lave mig en database med alle de forskellige fugle, jeg/vi (min kone Grete er også fugle interesseret) har set, og når jeg/vi har været på tur bliver observationerne gerne lagt ind på DOF basen. Vi kører gerne langt omkring, hvis der er set sjældne fugle, og vi har tid til det, bl. a. har vi kørt efter Gåsegribbene i Himmerland og den Sibiriske Jernspurv i Hirtshals

Hvor ser du mest på fugle i lokalafdelingen? I vinterhalvåret er der stor aktivitet i haven ved foderbrædtet, men ellers er det Vejlerne og Agger Tange, der besøges så ofte, vi har tid til det.

Din bedste fugleoplevelse i lokalafdelingen? Den bedste oplevelse med fugle havde jeg en søndag i marts måned for ca. fire år siden, da jeg stod i Kraptårnet ved Vejlerne, hvor jeg oplevede at en voksen Havørn slog en Gravand og derefter lod den ligge, mens ørnen hoppede lidt til siden og satte sig. Et øjeblik efter kom der to ungfugle til syne, og de gik i gang med at fortære den nedlagte and. Det var et stort øjeblik

Din yndlingsfugl? Havørnen har en stor plads i mit hjerte da det er imponerende at se de store fugle svæve på opvindene, men ellers er det den farverige Stillits og den ligeså farverige Isfugl (som jeg stadig mangler et godt billede af) jeg holder mest af.

Dine primære interesseområder i bestyrelsesarbejdet? Jeg er indtrådt i bestyrelsen for DOF Nordvestjylland for at være med til at øge interessen for fugle og natur i vores område og være med til at bevare de lokaliteter hvor fuglene lever. 

Thomas Buus Nielsen

Suppleant

Irisvej 20
7850 Stoholm

Tlf. 51 14 41 86

Mail: thomasbuusnielsen@gmail.com

 

 

 

 Kirsten Marie Haugstrupkirsten-marie-haugstrup_web

Nørremøllevej Nord 16
8800 Viborg
Tlf. 86 62 01 19
Mail: kmhaugstrup@gmail.com

Kontaktperson for DOF-Nordvestjylland i DOF’s hovedbestyrelse. Læs mere om Kirsten Marie på : http://www.dof.dk/om-dof/organisationen/hovedbestyrelsen/medlemmer/kirsten-marie-haugstrup