Er du lokalafdelingens nye webredaktør?
Synes du, det kunne være spændende at bidrage til fornyelse af lokalafdelingens hjemmeside og sociale medier?
DOF Nordvestjylland mangler en redaktør, der har lyst til at føje fornyelse, aktualitet og mere dynamik til lokalafdelingens digitale platforme: Hjemmesiden https://dof-nordvestjylland.dk og Facebooksiden https://www.facebook.com/groups/681258695270857
Vi forestiller os en redaktør, som vil være opsøgende med hensyn til at spotte personer, der kan bidrage med artikler eller små videofilm om fugle og fuglelokaliteter i DOF Nordvestjyllands område, eller som kan føje en lokal vinkel til naturpolitiske eller andre nyheder fra DOF.dk.
Redaktøren må naturligvis også gerne selv bidrage. ør
En række arrangører af ture og møder søger selv for annoncering og referater fra lokalafdelingens arrangementer, desuden har lokalafdelingen 1-2 webmastere, som tager sig af det tekniske.
Jobbet er ulønnet.
Har det vakt din interesse, kan du få yderligere oplysninger ved henvendelse til lokalafdelingens formand Martin Høj Hansen, tlf. 8751 4152.
2024
Ørneklubben - Julehyggemøde
Dato: Lørdag den 23. november, kl. 13.00 - 16.00.
Mødested: Naturskolen i Undallslund, Kapt. Undalls Vej 1, 8800 Viborg.
Julehygge med tilberedning af foderkugler, fuglekassebyg, varm cacao og æbleskiver ved Naturskolen i Undallslund. Kom og vær med til at konstruere redekasser til den kommende ynglesæson, lave foder til fuglene i vinteren og møde nogle af Naturskolens dyr.
Tilmelding til Michael Winther, sms på 60 89 80 39 senest den 20. november af hensyn til indkøb.
JULEHYGGEMØDE:
"Ord og toner i fugleperspektiv".
Mødested: P-pladsen ved Energimuseet, Bjerringbrovej 54, 8850 Bjerringbro.
Vi går en rundtur ved museet for at tjekke for vandstær og isfugl. Bagefter kører vi videre og besøger forskellige steder langs Tange Sø - alt efter vejret og de bedste chancer for at se fugle! Vi slutter turen i Ans. Der er chancer for vandstær, isfugl, lille og stor skallesluger, andre overvintrende andefugle, havørn og småfugle.
Turleder: Finn Andersen, tlf. 40 23 16 13.
2025
Vinterfugle på Agger Tange
Dato:Søndag den 5. januar, kl. 09.00 - 12.00.
Mødested: P-pladsen ved færgelejet (Svanholmhus-bygningen).
Den traditionsrige nytårstur til Agger Tange, som huser en mængde overvintrende fugle, for eksempel vadere, rovfugle, svaner, gæs, ænder og måger. Blandt mange andre arter kan der med held ses sortgrå ryle og måske også havørn og vandrefalk.
Vi ser, hvad der dukker op. Det er meget afhængigt af, hvordan vinteren arter sig. Men uanset vejret er det altid koldt på Agger Tange på denne tid af året. Husk derfor varmt tøj og noget varmt at drikke.
For at vi har så godt et sammenhold som muligt, selvom vi kører i flere biler, vil turlederen bruge app’en Zello til at kommunikere med. Zello virker som en walkie, man bruger blot sin smart-phone til det. Vi håber, I vil downloade Zello og tilmelde jer “Birding Agger Tange” inden turen
Turledere: Christian Bøggild, tlf. 51 86 48 88, og Jan Skjoldborg Kristensen, tlf. 53 61 14 29.
Gråmejsetur. Tjele Langsø
Dato: Tirsdag den 7. januar, kl.09.00 - 12.00, ca. – det afhænger af vejr og udbud af fugle.
Mødested: P-plads ved det rekreative område i vestenden af Tjele Langsø. Stedet ligger for enden af Langsøvej ved Vammen: Hold til højre, hvor vejen deler sig ved Vammen Camping. Man når den sydøstlige ende af Langsøvej enten ved at vælge Langsøvej oppe i Vammen By – eller ved at vælge Bygmarksvej umiddelbart øst for Vammen. Sidste mulighed er den mest iøjnefaldende. Begge ruter udgår fra Hobrovej i den østlige udkant af Vammen.Tænk på fornuftig, varm og tæt påklædning.
Husk kaffe/te og evt. madpakke.
Der er gode muligheder for svømmefugle – især kan der være mange Store Skalleslugere. Der er desuden gode chancer for Lille Skallesluger og Isfugl. Havørn er altid til stede ved søen, men om – eller hvor godt – man ser den, er jo aldrig til at forudsige. Endelig er der gode muligheder for småfugle. Udover udsigtspunkterne ved Vammen besøger vi Søbadet ved Bigum og Sølandingen i østenden af søen. Afhængigt af, hvor i lokalområdet der er Tajgasædgæs, kan vi afslutte turen med at give dem en chance.
Turleder: Thorkil Brandt, tlf. 30 25 53 04.
Gråmejsetur. Tag med på ugle-lyt i skumringen
Dato: Søndag den 16. februar, kl. 18.30 - 20.30.
Mødested: P-pladsen i den Østlige ende af Ø Bakker: Drej til venstre ad Granstien i Øby, og fortsæt 200 meter til p-pladsen.
Fra P-pladsen går vi nordpå langs ydersiden af det hegnede naturområde, mens mørket falder på.
Hvis vejret er med os, er der gode muligheder for at høre op til 4 ugle arter, herunder tuden fra skovhornugle og stor hornugle. Tag varmt tøj på, og oplev skumringen og nattelydene i området omkring Ø-bakker.
Turleder: Lars Mogensen, tlf. 31 95 18 05.
OBS: Ugleaktivitet er meget vejr-afhængig, så i tilfælde af regn eller kraftig blæst, rykkes arrangementet en uge frem, til søndag den 23. februar samme tid og sted. Følg derfor med på Facebook eller DOF Nordvestjyllands hjemmeside.
1. Valg af dirigent
2. Beretning om lokalafdelingens virke
3. Fremlæggelse af revideret årsregnskab til godkendelse
4. Fremlæggelse af budget til godkendelse
5. Valg af bestyrelsesmedlemmer og suppleanter
6. Valg af revisor
7. Valg af medlemmer til DOF's repræsentantskab (i ulige år)
8. Forslag fra medlemmerne
9. Eventuelt
Viborg Krat
Mødested: Parkeringspladsen midt på Krathusvej (https://maps.app.goo.gl/JtzaCd1rU9uevauM6).
De tidligt ynglende arter synger allerede, så der er god mulighed for at få introduceret eller genopfrisket de forskellige mejser, ligesom der er god mulighed for at høre eller se begge arter af træløber, huldue, grønspætte, sortspætte og ravn.
Turleder: Christian Bøggild, tlf. 51 86 48 88.
Gråmejsetur. Vandstære- og isfugletur ved Skelhøje og Troldeslugten
Dato: Mandag den 10. marts, kl. 09.00 - 13.00.
Mødested: P-pladsen overfor Volden 26, 7470 Skelhøje, hvor den gamle station lå.
Efter at have hentet bilerne kører vi til Naturskolens P-plads, Ravnsbjergvej 71, 8800 Viborg. Vi går en tur ned til Niels Bugges Kro og op gennem troldeslugten. Her håber vi at se vandstære, isfugle, bjergvipstjerter og andre spændende småfugle som spætter, træløbere, mejser med mere. Vi slutter vedNnaturskolen, hvor vi kan spise vores medbragte mad.
Varmt tøj og fodtøj der kan tåle fugt er at foretrække.
Turleder: Karsten Gylling, tlf. 20 49 19 06.
Gråmejsetur. Fugletur i Ø Bakker og ved Viskum
Dato: Onsdag den 23. april, kl. 09.00. – 13.00.
Mødested: P-pladsen hvor vejen til Rydalsvej 10, Tjele går fra.
Herfra går vi en tur gennem terrænet, hvor det vil være muligt at se rigtig mange af vores mejsearter, dompap, ravn, grøn og sortspætte og rigtig mange af vores øvrige småfugle, rovfugle. Er vi heldige, kan vi se en flok grønsisken. Kaffen med mere kan vi tage, når vi vender tilbage til bilerne.
Herefter kører vi til Viskum Kirke, hvor der er gode parkeringsforhold. Omme bag kirkegården kan vi se ud over Nørreådalen. Her vil vi kunne se en række andefugle, gæs og måske traner. Rovfuglene er her også.
Turleder: Karsten Gylling, tlf. 20 49 19 06.
Dato: Søndag den 27. april, kl. 08.00 – 11.00.
Mødested: Ved Stjernehus, Bjørnkærvej 14, 7540 Haderup
Lokaliteten er til småfugle, spætter og andre skovlevende fugle, så fuglestemmer vil givetvis fylde en del på turen.
Turleder: Christian Bøggild, tlf. 51 86 48 88. .
Gråmejsetur. Fuglestemmetur i Sdr. Resen Naturpark
Dato: Tirsdag den 13. maj, kl. 07.30 - 11.00.
Mødested: Baunevej 21/28? 7470 Karup J.
Området ved Sdr. Resen Naturpark blev skabt i tiden, da man gravede efter brunkul. Efter 1960 blev det tilplantet og fremstår nu med dybe slugter, høje sandbjerge, stille søer, skove samt enge langs Karup Å.
Vi vil gå en tur på stierne i området og lytte til fuglenes sang samt få gode huskeregler til, hvordan man kan lære stemmernes særpræg at kende.
Medbring gerne kikkert samt kaffe/brød.
Turleder: Anni OB, tlf. 28 93 10 72.
Skals Ådal (nattur)
Dato: Fredag den 23. maj, kl. 22.00 - 01.00.
Vi mødes ved Vejlernes Naturcenter, hvor vi ser, hvilke fugle der opholder sig på engen og på fjorden. Næste stop er Kraptårnet, hvor vi blandt andet kigger efter traner og sølvhejrer samt rovfugle, som afsøger rørskoven for bytte. Turen fortsætter op til Lund Fjord og Han Vejle, hvor der er gode chancer for blåhals, skægmejse og rørdrum, og også rørskovens sangere plejer at være godt i gang på dette tidspunkt. Vi slutter turen på Kærup Holme, hvor vi blandt andet kigger efter sorthalset lappedykker og sortterne.
Turleder: Christian Bøggild, tlf. 51 86 48 88.