Ture, møder og arrangementer

Se lokalafdelingens kommende ture, møder, arrangementer og kurser herunder.  

Er du lokalafdelingens nye webredaktør?

Synes du, det kunne være spændende at bidrage til fornyelse af lokalafdelingens hjemmeside og sociale medier?

DOF Nordvestjylland mangler en redaktør, der har lyst til at føje fornyelse, aktualitet og mere dynamik til lokalafdelingens digitale platforme: Hjemmesiden https://dof-nordvestjylland.dk og Facebooksiden https://www.facebook.com/groups/681258695270857

Vi forestiller os en redaktør, som vil være opsøgende med hensyn til at spotte personer, der kan bidrage med artikler eller små videofilm om fugle og fuglelokaliteter i DOF Nordvestjyllands område, eller som kan føje en lokal vinkel til naturpolitiske eller andre nyheder fra DOF.dk. 

Redaktøren må naturligvis også gerne selv bidrage. ør

En række arrangører af ture og møder søger selv for annoncering og referater fra lokalafdelingens arrangementer, desuden har lokalafdelingen 1-2 webmastere, som tager sig af det tekniske.

Jobbet er ulønnet.

Har det vakt din interesse, kan du få yderligere oplysninger ved henvendelse til lokalafdelingens formand Martin Høj Hansen, tlf. 8751 4152.

  

2025

  

Gråmejsetur. Fugletur på Finderup Øvelsesterræn

Dato: Onsdag den 2. juli, kl. 09.00 - 13.00.

Mødested: Holstebrovej 189, 8800 Viborg

Heller ikke i år skal vi snydes for en tur på Finderup Øvelsesterræn ved Rosborg Sø. Den blå rute er stadig ikke farbar, så vi går en tur på østsiden af søen, hvor vi som vanlig håber på nærkontakt med traner, bynkefugle og tornskader. Ud over det utrolig spændende terræn, der er meget varieret og til tider noget kuperet, håber vi på at høre hedelærke, tikkende dobbeltbekkasin, spætter, skovpibere, ravn, rovfugle og meget mere. Vi plejer også at se mange sommerfugle, blandt andet dukat-og markperlemorsommerfugle samt lille ildfugl og aurora. Alt dette giver mulighed for en spændende tur, som vi glæder os til at vise jer.

Husk forfriskninger til turen, som er ca. 5-6 km lang 

Turleder: Anni Oppelstrup Blohm, tlf. 28 93 10 72.

 

Gråmejsetur. Fugletur til Agger Tange

Dato: Mandag den 11. august, kl. 09.00-13.00.

Mødested: Agger Havn, Havnevej, 7770 Vestervig

Vi mødes også denne gang på havnen i Agger/Krik, hvor der ofte er set husrødstjert.
Derefter kører vi hele tangen – Husk Zello - i august måned kan den være et mylder af vadefugle, især hvis der er lavvandet i lagunesøen. Desuden er der chance for suler og kjover langs kysten og måske også havørn, vandrefalk og dværgfalk. De sidste år har der også været skestorke på tangen. Hvis tiden er til det smutter vi en tur til havet.


Turleder: Hans Dahlgaard, tlf. 26 32 61 60.

 

Ørneklubben / Fiskeørnetur ved Kølsen-Skals Engsø

Dato: Søndag den 24. august, kl. 09.00 – 11.30.

Mødested: P-pladsen for enden af Brunbankevej, 8831 Løgstrup.

Fiskeørnene fisker ofte i fjorden i denne måned. Desuden er havørnen og andre rovfugle hyppige at se over området. Og så skal vi naturligvis også glæde os over vadere, ænder og andre småfugle i engsøen. Alle er velkomne.

Arrangementet afholdes i samarbejde med Ørneklubben.

Turledere: Martin Høj Hansen, tlf. 91 31 41 52, og Michael Winther, tlf. (tlf. 60 89 80 39).

 

Gråmejsetur. Fugletur til Biskæret/Hundsø og Ejerslev Havn på Mors

Dato: Tirsdag den 16. september, kl. 09.00 -13.00.

Mødested: Kongevejen, 7900 Morsø, ved P-pladsen ved Hundsø.

Vi prøver igen med en tur til det smukke Nordmors - vi besøger de velkendte stedet, hvor vi kigger efter lappedykkere og ænder.
Der kan også være nogle vadefugle, måske lidt småfugle i krattet omkring Ejerslev havn.   

Madpakken indtages undervejs på et passende sted, så husk den endelig.

Turleder: Hans Dahlgaard, tlf. 26 32 61 60

 

Fugletur til Venø

Dato: Søndag den 21. september, kl. 09.00 - 12.00.

Mødested: Ved færgelejet på Struer-siden, hvorfra vi eventuelt kan samles i bilerne.

Vi skal blandt andet se efter, hvad der er ved den lille sø umiddelbart efter overfarten, og dernæst går turen op mod den nordvestlige del af øen, hvor vi vil gå rundt om Nørskov Vig. Vi forventer at se vadefugle og terner, og måske er skestorkene der også.

Fodtøj, der tåler væde, er nok en god ide, ligesom lidt til kaffepausen også er det. Alle er velkomne.

Turleder: Brian Jakobsen, tlf. 51 25 85 55.

 

Fugleværnsfonden - Vandretur på Agerøs strandenge
 
Tid: Søndag den 5. oktober, kl. 09.00 - ca. 13.00.
 
Mødested: P-pladsen, Agerøvej 32.
 
Hovedmålet for turen er at nå ud til Holmene og Stenklipperne. Herude fjernt fra alt er der mulighed for at komme tæt på højaktiske vadefugle og eventuelle bjerglærker. Af og til vandrefalk. Målet nås kun, hvis der er lavvande, oftest efter nogle dage med østlige vinde. Det er en anstrengende tur og kræver en god balance, da vi ofte skal hoppe fra tue til tue. Langskaftede gummistøvler er nødvendige; tørre reservesokker anbefales. En lang vandrestav er god at have med.
 
Turledere: Hans Dahlgaard, tlf. 26 32 61 60, og naturvejleder Allan Gudio Nielsen, tlf. 20 89 09 09.
 
 
Gråmejsetur. Fugletur til Vigsø Hede og Harboslette
 
Tid: Onsdag den 15. oktober, kl. 9.00 - 13.00.

Mødested: Krægpøtvej. Lige nedenfor Vigsø Feriecenter, Vigsø Bugt vej 1, 7730 Hanstholm drejer man til højre ad Krægpøtvej. Her mødes vi. 

Vigsø Hede og Harboslette med hav, hede og søer ligger lidt gemt væk fra alfarvej. Det er steder, hvor vi på en god dag kan være heldige at finde specialiteter som bjergpiber, laplandsværling og dværgværling. Blå kærhøg, havørn, stor tornskade og gæs ses jævnligt samt rastrende/trækkende havfugle.

Husk altid varmt tøj samt lidt fortæring til pausen undervejs på turen.

Turleder: Hans Dahlgaard, tlf. 26 32 61 60.

 

Gråmejsetur. Ålevand Klithede

Dato: Torsdag den 13. november, kl. 09.00 – 13.00.

Mødested: Egebaksande, Egebaksandevej 18, 7700 Thisted.

Vi skal en tur på Ålevand klithede. Vi mødes på Egebaksandevej ved indkørslen til Egebaksande, Vi parkerer langs vejen. Vi går en tur på 2,5 km gennem skoven ud til fugletårnet på Ålevand Klithede. Her håber vi på mange gæs og holder kaffepause. Samme vej hjem - hvor vi kigger på vinter skovens fugle, så som mejser, spætter, korsnæb, siskener og stor tornskade.

Turleder: Hans Dahlgaard, tlf. 26 32 61 60.

 

Gråmejsetur. Fugletur ved Tangeværket og omegn

Dato:Tirsdag den 2. december, kl. 10.00 - 13.00.

Mødested: P-pladsen ved Energimuseet, Bjerringbrovej 54, 8850 Bjerringbro

Vi går en rundtur ved museet for at tjekke for Vandstær og Isfugl. Bagefter kører vi videre og besøger forskellige steder langs Tange Sø - alt efter vejret og de bedste chancer for at se fugle! Vi slutter turen i Ans. Der er chancer for vandstær, isfugl, lille og stor skallesluger, andre overvintrende andefugle, havørn, småfugle. 

Turleder: Karsten Gylling, tlf. 20 49 19 06.

 

2026

 

Vinterfugle på Agger Tange

Dato: Søndag den 4. januar, kl. 09.00 -  12.00.

Mødested: P-pladsen ved færgelejet (Svanholmhus-bygningen).

Den traditionsrige nytårstur til Agger Tange, som huser en mængde overvintrende fugle, for eksempel vadere, rovfugle, svaner, gæs, ænder og måger. Blandt mange andre arter kan der med held ses sortgrå ryle og måske også havørn og vandrefalk.

Vi ser, hvad der dukker op. Det er meget afhængigt af, hvordan vinteren arter sig. Men uanset vejret er det altid koldt på Agger Tange på denne tid af året. Husk derfor varmt tøj og noget varmt at drikke.

For at vi har så godt et sammenhold som muligt, selvom vi kører i flere biler, vil turlederen bruge app’en Zello til at kommunikere med. Zello virker som en walkie, man bruger blot sin smart-phone til det. Vi håber, I vil downloade Zello og tilmelde jer “Birding Agger Tange” inden turen

Turledere: Christian Bøggild, tlf. 51 86 48 88, og Jan Skjoldborg Kristensen, tlf. 53 61 14 29.