Nattergaletur i Skive Ådal den 26.maj 2021

 

De sidste dages megen regn satte sit præg på DOF Nordvestjyllands Nattergaletur i Skive Ådal. Store dele af ådalen var oversvømmet, så det ikke var muligt at færdes på de stier, denne tur normalt går ad.

Men det kom ikke til at ødelægge turen for de 35 deltagere, som var friske på en længere gåtur.

På kirkegården ventede de almindelige småfugle med deres klare stemmer, og en stær fodrede unger i en opsat kasse. I rørskoven blev rørspurv han beundret mens en sivsanger underholdt fra en pilebusk.  En dobbeltbekkasin overfløj ådalen med sin flaksende flugt – desværre kunne vi ikke høre halefjerene vibrere.

20210526 Her lytter deltagerne til en loevsanger 1536x1152

Deltagerne lytter her til en løvsanger, som synger som et løvblad, der falder (ned af tonestigen) fra toppen af et løvtræ 

Men så kom dagens overraskelse:

Turlederne Verner V. Hansen og Anni O. Blohm, havde dagen forinden konstateret at lystfiskerstien på tværs af ådalen var oversvømmet, så vi vidste vi var nødt til at gå ad Liseborg stien vest om ådalen til Herningvej.

Men sådan skulle det ikke være, for da vi kom til gangbroen opdagede vi, at Liseborg stien nu også var oversvømmet. Den videre tur gik derfor via Frederiksdal Alle til Herningvej, hvor vi måtte følge vejen et lille stykke inden vi kunne komme ind på det sydlige stiforløb.

20210526 Den oversvoemmede aadal praegede turen 1536x1152

Både Lystfiskerstien på tværs af ådalen og Liseborg stien, som her ses forrest i billedet, var oversvømmet

Her ventede vi spændte på at høre nattergal ved Jernbanebroen, hvor vi holdt kaffepause. Men på trods af klapsalver og højrøstet tale, så ville den siddende nattergal ikke synge for os.

20210526 210134 1536x1152

Nogle tog kaffen i stilhed, mens andre opsøgte nattergalene omkring Jernbanebroen. Men alle var tavse her.

Heldigvis var vi vidende om, at der også var nattergal ved den lille trampesti inde i krattet på sydsiden, og her var heldet med os! Da vi lige havde vækket den med lidt klappen i hænderne, så sang den på livet løs! Alle stod stille en rum tid og nød sangen – det var nok den flotteste nattergalesang vi har hørt på vore ture i flere år. Så vi følte igen vi rigtigt vi var på nattergale tur.

Herefter var alle vist tilfredse, men turen var ikke slut endnu – sammen med nattergalen kunne rørdrummens trommen høres meget tæt på, og da vi gik videre hjemad fløj 2 flotte trefarvede rørhøge hanner rundt over rørskoven.

Turen sluttede med gråstrubet lappedykker set fra Sønder Boulevard samt en kort samling ved kirken, hvor vi alle takkede hinanden for en dejlig tur i godt selskab.

Fuglearter:

Nattergal, skovspurv, musvit, blåmejse, gransanger, løvsanger, munk, tornsanger, rørspurv, sivsanger, rørsanger, gærdesmutte, rødhals, bogfinke, grønirisk, dompap, solsort, sangdrossel, stær, mursejler, landsvale, bysvale, ringdue, gråkrage, råge, skovskade, husskade, gøg, dobbeltbekkasin, vandrikse, grønbenet rørhøne, blishøne, gråand, gråstrubet lappedykker, rørhøg, hættemåge, sølvmåge

I alt 37

Turen var arrangeret i samarbejde med DN, Skive-Salling