Referat af fugletur i Skive by den 19 oktober 2021.

Vi var 9 personer, 4 voksne, og 5 børn, som fik set mange fugle i og ved havnen i Skive. Vi fik set 24 arter, som af specielle arter var: Natugle, Isfugl, træløber, kvækerfinke, spætmejse, og ringdrossel. Af øvrige arter så vi knopsvane, pibeand, gråand, ringdue, fiskehejre, skarv, hættemåge, sølvmåge, svartbag, skovskade, allike, råge, gråkrage, musvit, fuglekonge, gærdesmutte, stær, og bogfinke.

 Vi startede med at opsøge hr ugle i hans foretrukne dag hule. Han sad og poserede så fint at alle deltagere kunne få en fantastisk syn, da de først lige fik øje på ham i scoopet. Det var virkelig sejt.

 Efter denne oplevelse gi vi op i skoven. Her fik vi blandt andet set en træløber helt fint. Den var også flot. Undervejs kunne vi høre spætmejsen, stort set hele tiden. Da vi så endelig fik den set, kunne alle se dens flotte farver. Musvitter, gærdesmutter, og fuglekonger kunne hele tiden høres i skoven. Det kunne alle begynde at genkende.

  Efterhånden kom vi op til Kolonihaverne, hvor vi først spottede en kvækerfinke, og nogle bogfinker. Pludselig var der én af børnene som spurgte; Hvorfor ser den solsort så mærkelig ud. Det var der en god forklaring på, fordi det nemlig ikke var en solsort, men en flot ringdrossel han. Den hoppede rundt inde på græsplænen i en af haverne. Lækkert!

 Efter skoven og kolonihaverne var det tid til at gå ned i fiskeri havnen. Inden, måtte vi sige farvel til 2 børn og 2 voksne, som skulle videre i deres dagsprogram.

 Vi andre fik oplevelsen af nogle knopsvaner, pibe-grå- og krikænder. Desuden alle mågerne, som vi så på fjorden. Vi sluttede af med at opleve en isfugl som kom i en stor bue uden om os, så alle fik tid til at se den.

 En fantastisk tur i godt selskab.

Ref.: Brian Jakobsen.