Referat af tur til Viborg Krat søndag den 3. marts

20 interesserede mænd og kvinder mødte op til turen i Viborg Krat søndag den 3. marts. Vi gik en fin tur i skoven, og turleder Christian Bøggild fortalte om de fugle, der var mulighed for at se og høre.

Vejret var dejligt: Vindstille og uden regn, og vi blev med det samme mødt af de mest gængse arter, bogfinke, musvit, blåmejse og solsort, ligesom fuglekonge og spætmejse hurtigt trådte frem på arenaen.

Undervejs på turen så vi blandt andet et ”spætteværksted”, det vil sige en kogle, klemt ned i en grenkløft, så spætten, hvis fødder ikke er velegnede til at holde fast på koglen, kan komme til at pille skællene af og på den måde få fat på frøene. Vi så også flere steder, hvor grønspætten havde lavet huller i myretuerne, og en anden myretue, hvori der var gravet fra oven. Det skulle være lavet af en grævling, som også holder af myreæg som supplement til den øvrigt kost.

Vi fik udpeget gode lokaliteter til at se/høre huldue, skovsanger og træløber, men vejret var gråt, og der var som helhed noget stille.

Undervejs på turen traf vi på mange andre arter. Det var sumpmejse, allike, stor flagspætte, grønsisken, skovskade, gærdesmutte, ringdue, lille korsnæb, grønspætte, træløber, korttået træløber og dompap, så alt i alt en dejlig tur på en dejlig dag.

Anni Stub