Referat fra Gråmejsetur til Sønderlem Vig d. 28.1.20

Efter min ringe mening, så er det virkelig imponerende, at der møder 11 Gråmejser op til Fugletur omkring Sønderlem Vig på sådan en grå dag med temmelig mange regnbyger – respekt herfra. Men faktisk blev vi godt belønnet, for turen gav en del spændende fugle.

Ved Rettrup Kær var det trist at konstatere, at den store flok blisgæs, der var set i går, ikke var ved søen længere. Til gengæld var de 3 sølvhejrer på plads, sammen med mange ænder og enkelte store skalleslugere.

Vi havde stået ved søen i det flotteste tørvejr, men ret hurtigt kom regnen væltende. Derfor fortrak vi til bilerne og kørte langsomt mod Sønderlem Vig. Første stop her var ved engene på Lauhedevej, og nu var det heldigvis tørvejr igen, hvilket fortsatte resten af turen. Ved Lauhedevej blev vi belønnet med 2 blå kærhøge (brune), en meget hvid musvåge og en fjeldvåge. Derudover sås turens første sangsvaner.

20200128 144507 1 1024x576

Vejrguderne forbarmede sig over os efter at vi ankom til Lauhedevej, hvor vi blev begejstrede over bl.a. at finde blå kærhøge ved højlys dag.

Godt tilfredse fortsatte vi mod Pumpehuset ved udløbet af Sønderlem Vig. Her fandt vi som forventet i vigen et par lille skalleslugere samt også de bjergænder, som vi havde håbet SÅ meget på at finde. Både skalleslugere og bjergænder blev set rigtig fint.

Enkelte deltagere måtte sige farvel her, og som vi talte om – så kommer det bedste nok, når nogen tager hjem 
Og det slog ikke fejl  – netop ankommet til tårnet i Håsum Enge glimrede 2 blå Kærhøg HANNER ved at flyve rundt og give en flot opvisning. 2 hunner sluttede sig hurtigt til dem, så vi havde 4 fugle flyvende rundt over rørskoven. Og vel at mærke i dagslys – helt fantastisk dejligt, at vi nu kan mærke at dagene endelig er blevet længere.

Mætte og tilfredse sluttede vi lidt tidligt af – vi havde vist alle fået hvad hjerterne kunne begære denne dag J

Referat: Anni OB
Foto: Anni OB

Turens 28 arter:
Gravand, hvinand, troldand, krikand, pibeand, bjergand, stor skallesluger, lille skallesluger, grågæs, knopsvaner, sangsvaner, sølvhejre, fiskehejre, skarv, sølvmåge, stormmåge, svartbag, gråkrage, musvåge, tårnfalk, blå kærhøg, fjeldvåge, fasan, husskade, skovskade, solsort, engpiber og stær.