Referat fra Gråmejsetur til Ø Bakker 23.4.24
De 12 deltagere på turen mødtes på P-pladsen på Rydalsvej, hvor de blev modtaget af en sangdrossels sang. Turen gik langs dalen på den modsatte side af P-pladsen. Vejret var godt til fugleturen let overskyet med sol af og til. Hurtigt blev de første fugle spottet: Løvsanger, munk, rødhals, jernspurv, gransanger og skovpiber i stort tal. Egentlig et rigtig godt mejseområde, men vi så kun musvit, blåmejse, spætmejse og halemejse. Et stykke inde kom en rød glente, som vi så flere gange plus en enkelt spurvehøg. Op langs skovbrynet ud mod heden havde vi rig lejlighed til at studere dels de mange skovpibere, men også gulspurv og enkelte tornirisker. Her hørtes også grønspætte og stor flagspætte.
En flot gåtur ud over heden tilbage mod bilerne uden nye registreringer. Nede ved bilerne så vi sortmejsen. Herefter drak vi vores medbragte mad og drikkelse.
Den næstsidste del af turen gik op forbi Rydalsvej 10, hvor vi havde god udsigt udover dal-området, som er en eng med å og vandhuller. Her var svaner, grågås, krikand og nogle vadefugle, som ikke kunne identificeres på den lange afstand selv med teleskoper.
Herefter tog vi bilerne til Viskum kirke, hvor vi så ud over Nørreådalen med de vandhuller, der er dannet der. Ikke mange fugle her denne dag: Rørhøg, fiskehejre, krikænder, gravand, skarv, musvåge, hættemåge og rødben med flere. Herefter takkede vi af for en god tur.
Turleder Karsten Gylling gjorde opmærksom på Gråmejsernes næste tur den 13. maj kl. 7.30 i Fårbæk Naturpark. Bemærk tidspunktet, da det er en fuglestemmetur. Anni Oppelstrup er guide på turen.
Liste over de 40 registrerede fugle på turen: Sangdrossel, bogfinke, ringdue, rødhals, jernspurv, fuglekonge, skovpiber, løvsanger, munk, gulspurv, gransanger, solsort, grønspætte, halemejse, misteldrossel, stor flagspætte, fasan, musvit, hvid vipstjert, rød glente, krage, dompap, tornirisk, trane, grågås,sortmejse, spætmejse, spurvehøg, knopsvane, vibe, husskade, rørhøg, fiskehejre, musvåge, hættemåge, skarv, gråand, gravand, rødben og blåmejse.
Referent og fotograf: Karsten Gylling